Kan man få et kredittkort som 20-åring?

BRDJ1X Credit cards, woman holding lots of credit and debit cards. Image shot 09/2010. Exact date unknown.

Er du 18 år gammel, så er du gammel nok til å kjøre opp til sertifikatet. Du er også gammel nok til å kjøpe alkohol, tobakk, og ikke minst gammel nok til å slippe inn på utesteder på byen. Eller hva med å dra på 18-årsgrensefilmer på kino helt alene? Det er mange gode grunner til å glede seg til man blir myndig alder, deriblant at man da kan skaffe seg et kredittkort. Aldersgrensen for å søke om kredittkort er nemlig at man er av minst myndig alder, og følgelig så kan man få et kredittkort som 20-åring.

Kriterier for å søke om kredittkort

FaktenSom vi nevnte innledningsvis, så er det eneste lovfestet kravet når man skal søke om et kredittkort at man er av myndig alder. Utover dette så står bankene fritt til å sette sine egne krav, men de fleste banker tilbyr kredittkort når du er 18 år. Det er altså fullt mulig å få et kredittkort som 20-åring, og i de fleste tilfeller vil det ikke være noe problem. Selv ikke når man er student og har lav inntekt vil det være noe problem  du vil trolig få godkjent søknaden din, bare at kredittgrensen din vil bli relativt lav.

Andre kriterier når man skal søke kredittkort som 20-åring, kan være at inntekten må være av en viss størrelse, eller at man ikke må ha betalingsanmerkninger eller inkassosaker fra før av. For den gjennomsnittlige 20-åring vil ikke dette være et problem. Får du uansett avslag i den første banken du søker hos, så finnes det flere titalls banker som står klare til å ta imot den neste søknaden din.

Ulike aldersgrenser hos bankene

Selv om vi har sagt at myndig alder er den gjeldende aldersgrensen, så ser vi at enkelte banker har laget strengere retningslinjer for sine kredittkort. Norske myndigheter har i tillegg valgt å stramme inn på de kravene som stilles til fakturering av utestående beløp hver måned.

Aldersgrensen varierer som sagt mellom hver långiver. For å få et kredittkort hos yA Bank er du f.eks nødt til å være 20 år gammel, så her er det forsåvidt man kan få kredittkort som 20-åring. Det samme gjelder hos enkelte andre banker, og vi har også sett aldersgrenser som strekker seg opp mot 23 eller 25 år. Se her for en oversikt over tilbydere.

Derfor kan det hende at du ikke får akkurat det kredittkortet du har lyst på, dersom du er uheldig og søker i feil bank. Uansett vil det alltid være flere banker som tilbyr kredittkort til 18- eller 20-åringer, slik at det i praksis ikke bør være noe stort problem at enkelte banker har økt sine aldersgrenser.