Visste du at en lånemegler kan gi deg råd om forbrukslån?

ingen sikkerhet

Hvis du går med planer om å låne penger uten sikkerhet, kan en lånemegler spare deg for mye tid og være en effektiv hjelp til å finne frem til det billigste lånet. Men det mange ikke vet er at flere lånemeglere også tilbyr kostnadsfri rådgivning og hjelpe til å velge det rette forbrukslånet.

Hva er en lånemegler?

En lånemegler er rett og slett et firma som lever av å formidle kontakt mellom kunder som er på jakt etter et forbrukslån og banker som tilbyr slike lån. Når du sender inn en lånesøknad til en lånemegler, vil megleren vurdere opplysningene i søknaden din og deretter videresende den til de bankene som megleren mener passer best for akkurat din situasjon. Bankene som mottar søknaden fra lånemegleren, på dine vegne, vil behandle søknaden og hvis de finner at de kan innvilge deg et lån, vil de sende deg et lånetilbud på epost. En lånemegler gjør det med andre ord enkelt å få tilbud på lån fra flere banker, uten å måtte sende inn en lånesøknad til hver enkel bank.

Lånemeglerne tilbyr rådgivning

De aller fleste lånemeglere på markedet tilbyr hjelp og veiledning via epost og telefon. Megleren kjenner detaljene på alle lånetypene de formidler og kan derfor gi deg gode råd og hjelpe deg med å velge akkurat det lånet som passer best for deg og din økonomiske situasjon. Det er normalt ikke noe krav at du må ha sendt inn en lånesøknad til megleren for å kunne få hjelp. Hvis du er usikker på hvordan du fyller ut låneskjemaet eller hvordan du finner frem til de tallene søknadsskjemaet ber deg oppgi, er dette selvsagt også noe lånemegleren kan hjelpe deg med.

Det er gratis å benytte en lånemegler

Alle lånemeglere som formidler usikrede forbrukslån på det norske markedet, tilbyr sine tjenester kostnadsfritt for sluttbruker, altså deg som låntaker. Megleren tjener penger ved at de får utbetalt en provisjon fra bankene for hver kunde de skaffer banken. Det er i tillegg helt uforpliktende å benytte en lånemegler, det er ikke noe krav om at du må takke ja til et av lånetilbudene du får gjennom megleren. Hvis du ikke føler at noen av tilbudene passer for deg og din situasjon, står du helt fritt til å takke nei til alle og skaffe deg et lån gjennom en annen megler eller ved å gå direkte til en bank.

Husk at lånemegleren ikke nødvendigvis er objektiv

Siden en lånemegler tjener penger ved å formidle kunder til de bankene de samarbeider med, vil det ikke være unaturlig å forvente at rådene du får fra megleren kanskje ikke alltid er 100% objektive. Megleren vil normalt bare anbefale deg lån i de bankene som megleren har samarbeidsavtale med, og det er viktig å huske på at megleren har en økonomisk interesse av at du velger det lånet som gir den største provisjonen til megleren, så det kan være lurt å vurdere rådene du får godt, før du eventuelt takker ja til et lån.