Refinansiering av billån

Autokosten mit Taschenrechner und Rotstift

Svært mange nordmenn har en eller flere biler, og svært mange nordmenn har også lån på disse bilene. I Norge kan man få svært gunstige billån, med betingelser som nesten tilsvarer et godt boliglån dersom man selv har økonomien i orden og tar kontakt med den riktige banken. Men det finnes også mange banker som tilbyr billån som er langt mindre gunstig, samtidig som situasjonen rundt et billån kan forandre seg på relativt kort tid. Derfor kan det være lurt å lese seg opp på refinansiering av billån.

Hva er refinansiering av billån?

Refinansiering av billån handler rett og slett om at man søker etter en ny bank for å flytte over billånet til. Eventuelt kan man også høre med den nåværende banken om det er mulig å få bedre betingelser for lånet, men generelt ved refinansiering av billån så vil man flytte lånet over til en ny og bedre bank. Det kan være flere grunner til at man bør refinansiere et billån. Den vanligste årsaken er fordi man kan få et bedre tilbud fra en annen bank, der renten er lavere og gebyrene er færre. Ved å refinansiere billånet kan du derfor redusere de månedlige utgiftene, eller «flytte over » rentekostnader til å heller bli avdrag.

Ettersom biler som kjent faller raskt i verdi, så kan det etter et par år være gunstig å reforhandle frem en avtale med billånet. Kanskje vil du finne ut at den beste løsningen er å selge bilen, eller så får du et såpass godt tilbud hos den neste banken at du bestemmer deg for å beholde den. For å refinansiere et billån tar du enkelt kontakt med ulike banker og forteller dem om din nåværende lånesituasjon. Det beste tipset er nok uansett å først forhøre seg med din egen bank om det er mulig å forbedre den nåværende avtalen der.

Hvor mye kan man spare?

Coin stacks increasing

Akkurat hvor mye du sparer ved refinansiering av billån vil være svært varierende, og her finnes det ikke noe fasitsvar uten at vi vet mer om din nåværende lånesituasjon. Innsparingen avhenger nemlig av hvilken rente du har fra før av, hvor mye du har i lån, og andre faktorer som kan påvirke lånet. Men på generelt grunnlag så kan vi si at det kan være ganske mye penger å spare på å refinansiere et billån. Har du 6-7 prosent rente fra før av, og får refinansiert billånet ned mot en rente på 4-5 prosent, så har du allerede spart noen hundrelapper i måneden.

Det lønner seg å sammenligne tilbud fra banker også når man skal refinansiere et billån. Kanskje får du et veldig godt tilbud fra den første banken du kontakter, men før du har sammenlignet priser vet du ikke om du kan få et enda bedre tilbud i neste bank. Det finnes svært mange banker som står klare til å refinansiere billånet ditt, så her er det bare å slenge inn søknader. Kanskje blir du kvitt billånet hele 2-3 år før du i det hele tatt hadde trodd det?

Les mer om refinansiering av billån på dinside.no